QUIZ: Can you be a Danish citizen?

in Order to get Danish citizenship must pass the citizenship test. Test yourself here. It is a requirement to be able to apply for Danish citizenship, that yo

QUIZ: Can you be a Danish citizen?

in Order to get Danish citizenship must pass the citizenship test. Test yourself here.

It is a requirement to be able to apply for Danish citizenship, that you respond correctly on at least 32 out of the 40 questions in the citizenship test, which was held Wednesday.

There are 45 minutes to take the test. 35 of the questions are based on the book 'Training for the citizenship test', while the last five questions are based on current events.

Test if you can get enough right here:

1. The government can determine how a judge should judge in a trial?

A: Yes.

B: No.

2. What is the minimum age when, according to the law must work outside the home?

A: 13 years.

B: 15 years.

C: 17 years.

3. When introduced a school reform with the 7-year compulsory school?

A: In 1814.

B: In 1901.

C: In the 1967.

4. Who has to the task of running the primary school?

A: the Municipalities.

B: the Regions.

C: State.

5. Which of the following countries is in the national community with Denmark?

A: Norway.

B: Iceland.

C: Greenland.

6. How often should that according to the constitution be a parliamentary election in Denmark?

A: at Least every second year.

B: at Least every three years.

C: at Least every fourth year.

7. Who must pay church tax?

A: All taxable citizens.

B: All the members of the church.

8. How many years does it take usually to complete a higher education?

A: 5-6 years.

B: 7-8 years.

C: 9-10 years.

9. What right is guaranteed in the constitution?

A: the Right to be married.

B: the Right to own hunting guns.

C: the Right to form an association.

10. Which of the following political parties is the newest?

A: The Conservative people's Party.

B: Socialist people's Party.

C: the Danish people's Party.

11. Kanslergadeforliget from 1933 to solve serious problems in society. What problems should the particular solve?

A: the Economic problems.

B: Environmental problems.

C: refugee problems.

12. What characterized among other things, The Cold War between the UNITED states and the Soviet union?

A: It was an arms race.

B: It was a military war on the Arctic.

13. Who of the following persons is a well-known balletkoreograf from the 1800s?

A: Adam Oehlenschläger.

B: Vilhelm Hammershøi.

C: August Bournonville.

14. The known dane found in the 1600s out to measure the speed of light?

A: Niels Bohr.

B: Ole Rømer.

C: H. C. Ørsted.

15. Who was the prime minister of denmark from 1982-1993?

A: Poul Schlüter.

B: H. C. Hansen.

C: Jens Otto Krag.

16. Which of the following newspapers is the oldest?

A: the newspaper Politiken.

B: Information.

C: Berlingske.

17. From which country came nearly 240.000 refugees to Denmark around 2. End of world war ii?

A: Spain.

B: Russia.

C: Germany.

18. Should a minister be a member of Parliament?

A: Yes.

B: No.

19. When did Martin Luther's protestant ideas to Denmark?

A: In the 900s.

B: In the 1200s.

C: In the 1500's.

20. How many percent of the votes in an election a party must normally have in order to be represented in Parliament?

A: 2 percent.

B: 4 percent.

C: 6 percent.

21. What captured the british from Denmark in 1807?

A: the Danish fleet.

B: The West indian Islands.

C: The Danish part of the North sea.

22. In which decade was the first little belt bridge opened?

A: In the 1930s.

B: In the 1960s.

C: In the 1990s.

23. What is a collective agreement?

A: An agreement between the state, regions and municipalities on the allocation of tax revenues.

B: An agreement between a trade union and an employers ' organisation on pay and working conditions.

24. What is called the movement, where farmers joined together to set up dairies and consumer cooperatives?

A: the grassroots movement.

B: the Resistance.

C: the cooperative movement.

25. What happened after the vote in 1920?

A: Denmark formed a national community with Greenland and the Faroe islands.

B: Denmark joined The European Community.

C: Denmark was reunited with Denmark.

26. Who of the following persons took the throne in 1588 and has, among other things, caused to enter the round Tower and Rosenborg Castle in Copenhagen?

A: Christian 4.

B: Christian 7.

C: Christian 10.

27. What is the name of the royal family's home in Copenhagen?

A: the Marselisborg.

B: the royal residence of Amalienborg.

C: Fredensborg.

28. What happened in Denmark in 1915?

A: Women got the right to vote to Parliament.

B: Denmark got its first female minister.

29. What british composer is known for among other things his operas?

A: Kim Larsen.

B: C. V. Jørgensen.

C: Carl Nielsen.

30. What is the Danish director won an Oscar for the film in a better world 2010?

A: Susanne Bier.

B: Erik Balling.

C: Bille August.

31. When did the homosexuals the right to enter into marriage with the same legal status as other citizens?

A: 1953.

B: 1989.

C: 2012.

32. Who wrote in 1722 in the film Jeppe on the hill?

A: Jens Baggesen.

B: Ludvig Holberg.

C: P. A. Heiberg.

33. What is the name of the law Frederik 7. signed in 1849?

A: Legislation.

B: the Top Danish Law.

C: Denmark the Kingdom's Constitution.

34. Who wrote around the year 1200 the work Gesta Danorum, which is considered to be the first total history of denmark?

A: Saxo.

B: Brorson.

C: Grundtvig.

35. Who wrote the 1958 novel The chronic innocence?

A: Klaus Rifbjerg.

B: Karen Blixen.

C: Inger Christensen .

36. What is the name of the Liberal party's new president?

A: Anders Fogh Rasmussen.

B: Kristian Jensen.

C: Jakob Ellemann-Jensen.

37. Where was queen Margrethe on official visit in september 2019?

A: Schleswig-Holstein.

B: Russia.

C: the UNITED states.

38. Who is the prime minister of Denmark?

A: Helle Thorning-Schmidt.

B: Mette Frederiksen.

C: Pia Kjærsgaard.

39. What is the brexit term for?

A: Britain's withdrawal from the EU.

B: Denmark's refusal on the sale of Greenland.

40. Which politician is in september 2019 has been reappointed as commissioner in the european UNION?

A: Margrethe Vestager.

B: Morten Messerschmidt.

C: Lars Løkke Rasmussen.

Answers: 1B, 2A, 3A, 4A, 5C, 6C, 7B, 8A, 9C, 10C, 11A, 12A, 13C, 14B, 15A, 16C, 17C, 18B, 19C, 20A, 21A, 22A, 23B, 24C, 25C, 26A, 27B, 28A, 29C, 30A, 31C, 32B, 33C, 34A, 35A, 36C, 37A, 38B, 39A, 40A.

Sources: the Aliens and the ministry of Integration.

/ritzau/

Updated Date: 28 November 2019, 18:00

You need to login to comment.

Please register or login.

RELATED NEWS